Gå til hovedindhold

Bo trygt! vil forebygge indbrud i Aarhus

Indbrudstallet i Aarhus skal reduceres med to tredjedele henover fem år, og trygheden skal styrkes. Det er målsætningen for partnerskabet Bo trygt i Aarhus. Bag indsatsen står Aarhus Kommune, Østjyllands Politi og Bo trygt!

 • Læs op

Indhold

  Borgmester Jacob Bundsgaard har sammen med fhv. politidirektør i Østjyllands Politi Helle Kyndesen og Bo trygt! underskrevet en partnerskabsaftale, der har som mål at nedbringe antallet af indbrud og øge trygheden i Aarhus Kommune. Bo trygt! er en kampagne skabt af TrygFonden, Realdania, Videncentret Bolius og Det Kriminalpræventive Råd. Partnerskabet, med navnet "Bo trygt i Aarhus", skal styrke indsatserne omkring forebyggelse af indbrud i kommunen og har som ambition, at antallet af indbrud skal nedbringes med to tredjedele over de næste fem år.

  I det nye partnerskab vil Bo trygt! sammen med Aarhus Kommune og Østjyllands Politi arbejde for, at:

  • styrke det lokale nabofællesskab. Ambitionen er at rekruttere mindst 5000 nye, aktive nabohjælpere
  • alle borgere i kommunen præsenteres for konkrete og let tilgængelige råd om, hvordan man forebygger indbrud i eget hjem
  • borgerne involverer sig i at forebygge indbrud og øge trygheden i deres nabolag
  • der iværksættes forebyggende indsatser i de mest indbrudsplagede områder i kommunen
  • fakta og gode råd om indbrudsforebyggelse udbredes i den offentlige debat

  Desuden omfatter samarbejdet muligheden for, at grundejerforeninger kan bestille gratis foredrag om, hvordan man som husejer bedst forebygger indbrud. I første omgang bliver der sat fokus på fire lokalområder i kommunen; Viby, Vejlby-Risskov, Tilst-True-Skjoldhøj og Holme-Højbjerg-Skåde. Tilsammen udgør de knap 38 procent af de årlige indbrud, der bliver begået i kommunen.

  Borgmester Jacob Bundsgaard er begejstret for det nye samarbejde:

  "Vi ønsker, at Aarhus skal være en endnu tryggere kommune at bo i, og med den indsats, vi nu sætter i gang, vil vi gøre det sværere for tyvene at begå indbrud Jeg er overbevist om, at vi blandt andet bliver meget bedre til at støtte hinanden gennem et styrket nabofælleskab, hvor vi kigger lidt mere over hækken og interesserer os for hinanden. Vi håber, at det - sammen med en række gode tilbud fra ”Bo trygt i Aarhus” - kan hjælpe borgerne med at forebygge indbrud i deres eget hjem."

  Jacob Bundsgaard

  Politidirektør Helle Kyndesen er enig med borgmesteren og tilføjer:

  "Vi har brug for borgernes hjælp, hvis vi for alvor skal komme indbrud i Aarhus Kommune til livs. Derfor er det meget glædeligt, at vi nu etablerer et samarbejde om at inddrage borgerne. Når vi mobiliserer flere borgere til at sikre deres hjem bedre og samtidig blive aktive nabohjælpere, så kommer vi et stort skridt fremad på vejen i arbejdet for at bekæmpe indbrud."

  Helle Kyndesen

  Også i Bo trygt! er der stor begejstring for det engagement, som Aarhus Kommune og Østjyllands Politi lægger for dagen i det nye partnerskab:

  "Vi kan kun for alvor bekæmpe indbrud og øge trygheden lokalt gennem samarbejder, hvor alle er med til at styrke indsatsen. Det nye partnerskab mellem Aarhus Kommune, Østjyllands Politi og Bo trygt! er et rigtig godt eksempel på hvordan vi på tværs af myndigheder, private organisationer og i samspil med borgerne kan bekæmpe en væsentlig samfundsudfordring."

  Britt Wendelboe, programchef i TrygFonden og repræsentant for Bo trygt.

  Læs mere om hvordan du kan forebygge indbrud på www.botrygt.dk

  Læs mere om Bo trygt i Aarhus på https://botrygt.dk/aarhus-kommune

  Læs mere om foredrag om indbrud i grundejerforeninger www.botrygt.dk/korps

  Sidst opdateret: 22. november 2023